Primul pisoi bibliotecar

Se numește Kuzya și lucrează, cu normă întreagă, în biblioteca de stat din orașul rus Novorossiysk.

Iar aceasta este uniforma sa de lucru.

Kuzya a apărut într-o bună zi în ușa bibliotecii, sătul, probabil, de viața de hoinar. Iar bibliotecarele din Novorossiysk l-au îndrăgit imediat. Așa că, i-au pus un papion, nu doar pentru a-i scote în evidență privirea scrutătoare, ci și pentru că, se știe, așa îi stă bine unui intelectual veritabil.

Însă, chiar și dacă ai papion, regulile în Rusia sunt foarte stricte: orice neam pisicesc are nevoie de un certificat veterinar pentru a-și începe stagiatura într-o instituție publică. Așa că, înainte de toate, Kuzya a făcut față cu brio examenului medical.

Iar apoi, după ce și-a încheiat stagiatura, Kuzia a fost promovat, prin intermediul unei adeverințe cât se poate de oficiale, în funcția de “asistent de bibliotecar”.

Așa că acum are locul său bine stabilit în bibliotecă. Și un pachet salarial care include mâncare gratuită și dreptul de fi mângâiat, în caz că dorește, de toți iubitorii de cărți.

Și, în încheiere, un scurt moment video prezentat la televiziunea locală.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu