Primul muzeu din lume deschis intr-un autobuz

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Muzeul de Design din Moscova este cu totul și cu totul neconvențional.

Iată încă un lucru pe care l-am putea învăța de la artiștii ruși.

“Mulţi oameni asociază cuvântul “muzeu” cu o atmosferă prăfuită, podele lustruite, doamne în vârstă şi picturi în rame aurite. Însă, contrar acestor opinii, muzeele țin pasul cu vremurile: există deja muzee multimedia, muzee online, muzee ale mirosurilor și sunetelor și chiar muzee ale pâinii, ale aerului şi ale artei de proastă calitate.

Astăzi există muzee de design în toate marile capitale ale lumii. Doar Moscova a rămas în urmă: au existat o serie de încercări de a organiza un muzeu de design, dar niciuna nu au fost de succes. Unii au susţinut că un astfel de proiect are nevoie de un serios sprijin guvernamental. Alţii au afirmat că o finanţare moderată, la care s-ar adăuga susținerea comunității de profesioniști în domeniu, ar fi suficientă. Dar că timpul pentru un astfel de proiect nu a venit încă.”

Și astfel se face că designerii ruși Alexandra Sankova, Nadezhda Bakuradze, Stepan Lukyanov și Valery Patkonen au “decis să umple acest gol, deschizând Muzeul de Design din Moscova într-un autobuz. Primul muzeu din lume deschis într-un autobuz“. Un muzeu care va traversa pe roți Moscova și orașele învecinate, “oferind un program în care sunt incluse expoziţii, conferinţe şi cursuri de master.”

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu