Prefacerea de sine

Profeția spune că șapte ani după ce ultimul rege va urca pe tron se va naște Marea Împărăteasă, iar din acea zi numărați vor fi următorii șapte ani luați de câte trei ori până când în numele acesteia se va răscula pământul și-și va scutura jugul robiei întunericului!

Vrăjitorii din bătrâni povestesc că, în acea zi măreață, apele râurilor vor începe primele să se ridice împotriva legilor firii, antrenând odată cu ele fiecare fărâmă de pământ din toate colțurile lumii. Vor urma copacii, care se vor usca și se vor frânge cu trosnituri cumplite. Până și ultima viețuitoare va fi cuprinsă de spaimă și înnebunită va alerga după adopăstul pe care nu ți-l va mai găsi niciunde până în ziua a celei din urmă împărțeli.

Cerul se va răscula ultimul, la capătul celor 21 de ani frământați de negre și grele cutremurări; lumea își va schimba fața de câte trei ori, întorcându-se dinăuntru în afară și înapoi și afânat va fi solul pe care noii moștenitori ai Lumii Refăcute și Regândite.

Greu va fi de purtat vălul orbirii ce se va pogorî peste ochii celor adormiți, dar focul lui îi va cuprinde și-i va schimba în cenușa cea binecuvântată a reînnoirii.

Alexandra Frîncu

Alexandra Frîncu De același autor

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici. Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul aceluiași formular.

Recomandări

Adaugă comentariu