Paper couture: minunatele rochii ale lui Jum Nakao

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Rochii de seara, rochii de mireasa, rochii elegante… Jum Nakao este un designer vestimentar care uimește lumea cu rochiile pe care le creează. Și aceasta nu doar pentru că oferă o lecție de haut couture, ci și pentru că toate creațiile sale sunt confecționate din hârtie.

Vă mai aduceți aminte de rochiile de epocă create din hârtie creponată de către Isabelle de Borchgrave? Ei bine, astăzi vă prezint rochiile create de designerul brazilian de origine niponă Jum Nakao. Sunt creații atât de frumoase și de bine realizate încât, prin intermediul lor, Jum Nakao a devenit un obișnuit al prezentărilor de modă din Brazilia. Iată, în cele ce urmează, câteva dintre creațiile din cadrul colecției Țesând Invizibilul.

Aşa cum a spus odată Lautreamont, creând astfel un slogan suprarealist, Frumosul este ca întâlnirea dintre o maşină de cusut şi o umbrelă pe o masă de disecţie. Disecând lumea, Jum Nakao țese neprevăzutul.

Mai multe creații pe site-ul lui Jum Nakao.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu