Rechinii rosii

“Rechinii gravitează în jurul unei structuri politice neconturate pentru a o devora şi a forma din nou întregul. Rechinii roşii sunt un avertisment, o atenţionare.”

Astfel își descrie Mihai Balko ansamblul sculptural „Rechinii roşii”, ansamblu care a fost găzduit în octombrie 2010 în Piaţa Presei Libere. Mihai Balko este un artist care transformă spațiile și ideile, folosind repere pe care, adesea, tindem să nu le mai sesizăm.

“Sculptura mea se naşte din dislocarea, fărâmiţarea, distugerea politicii, filozofiei şi religiei şi moare prin relocarea, structurarea, crearea ideilor, conceptelor şi arhetipurilor. Sculpturile mele sunt expulzate din mine şi inserate în spaţiu. Inserările mele nu sunt doar nişte dislocări sau relocări de materie, ci nişte pulsări estetice care modelează, stucturează, metamorfozează şi generează o serie de gesturi, stări, comportamente sau reacţii asupra receptorului.”

Mai multe lucrari pe blogul lui Mihai Balko.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu