Cu ciocanul

Artă bătută în cuie. La propriu.

Lucrarea din imagine este realizată din cuie. Cuie obișnuite bătute pe un suport cu un ciocan la fel de obișnuit.

O lucrare realizată de David Foster, un maestru al jocului de lumini și umbre.

“Călătoria mea în domeniul artei a venit după o carieră în domeniul arhitecturii: pasiunea mea pentru desenul tehnic s-a transformat în pasiunea pentru jocurile de lumini și umbre realizate cu ajutorul ciocanului și al cuielor. Am fost mereu fascinat de cât de puțină informație îi este necesară creierului pentru a interpreta o imagine și iubesc simplitatea unei imagini formate doar din puncte.”

Imaginea de mai sus se numește “Gene și cuie” și este realizată din aproximativ 16.000 de cuie. Iată și alte câteva lucrări ale lui Foster.

Și, în final: pointilismul (în limba franceză: Pointillisme de la point = punct), denumit și Divizionism, este o tehnică introdusă în pictură la sfârșitul secolului al XIX-lea de artiștii neoimpresioniști francezi Georges Seurat, Paul Signac și alții, folosind – pentru a asigura efectul fuziunii culorilor pe retină – tonuri pure, juxtapuse, ca elementele unui mozaic, în suprafețe din ce în ce mai mici.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu