Pădurea gândurilor

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Tot ce văd acum sunt crengile de copac cum se leagănă în bătaia vântului. Din când în când, simt o frunză cum îmi atinge chipul. E toamnă. Zac pe pământul uscat de vânt, lipsit de apă și plin de frunze. Mă plimbam prin pădurea gândurilor mele, mă bucuram de foșnetul clipelor, când deodată o viperă m-a luat prin surprindere. Rezemată de un copac, privind către trecut am simtit o mușcătură. M-a trezit din reverie. Mă privea în ochi, cu limba ei lungă și adânc despicată la vedere. Sunetul ei a fost ca un fulger pentru mine. Simțeam cum amarul ei se amestecă cu sângele meu.

Încercam să mă desprind de acel loc, dar trupul era din ce în ce mai greu. Am căzut. Parcă îmbrăcasem o haină mult prea grea pentru cât puteam duce. Amarul ei căuta amarul din mine, nu o interesa bucuriile mele, iertările mele. Îmi căuta lacrimile neplânse. Îmi căuta regretele, neiertările, rănile încă sângerânde. Încerca să mă mobilizeze. Invadase o parte din mintea mea. Îmi dădeam seama că găsise ceea ce căuta și că nu erau doar firimituri ci ceea ce găsise îi asigura o masă îmbelșugată.

Nu, nu mă pot lăsa pradă! Am și câmpii întinse pline cu flori, am și multe izvoare care mi-au curățat și vindecat rănile. Trebuie să le vorbesc! Dar cum? Mintea mea nu mai este a mea. Inimii mele, ritmul bătăilor îi scade. Îmi este atât de greu să cred că ceva care a rămas în mine poate avea atâta putere asupra mea. Dumnezeule, cum mă voi salva? Suflete, ajută-mă tu! Mintea m-a părăsit. Trupul la fel. Dă-mi putere să ajung la izvorul Iertării. Să pot bea din apa lui, să curăț tot ce a mai rămas regret, amar, rană deschisă.

Privește spre mine, suflete! Nu credeam că pot purta în mine atâtea chipuri, atâtea clipe, atâtea neuitări și lacrimi neplânse.
Ridică-mă, dă-mi să beau din izvorul Iertării!

Câtă bucurie îmi curge prin vene, câtă viață și verde lasă în urmă. Sunt primăvară. Îți mulțumesc! Mă simt asemeni unui nou născut, curat, începând o nouă viață.

Anca Horj

Anca Horj De același autor

Când gândurile se transformă în cuvinte se nasc emoții.

Recomandări

Adaugă comentariu