Întâlnirile JTI, la FITS

Dunas, viața ca un desen pe nisip

Dunas, un spectacol extraordinar pus în scenă de Sidi Larbi Cherkaoui și Maria Pagés, va putea fi vizionat mâine seară, 19 iunie, la ora 18:55, pe https://www.sibfest.ro/fits-online, cu acces gratuit, în cadrul unei miniserii a Întâlnirilor JTI, prezentate la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

Dunas, o coproducție a Fundației Art Production și TVR, a fost prezentat în premieră în România la Întâlnirile JTI, în 2014.

„Spectacolul îmbină feminitatea telurică a Mariei, prin flamenco și spiritul lui Sidi, acest coregraf excepțional care prin dans, a reușit să elimine granița dintre trup și suflet”, a declarat Gilda Lazăr, Director JTI, despre Dunas.

„Un spectacol intens, fără momente de ralenti, care a ținut publicul de la prima secundă până la final cu răsuflarea tăiată. Viitor și trecut se întrepătrund în prezentul senzual, plin de dureri umane și singurătăți, de căutari, de lupte continue”, scria presa după premiera din România.

În 2019, JTI i-a oferit o stea lui Sidi Larbi Cherkaoui, pe Aleea Stelelor din Sibiu.

JTI susține întreaga secțiune de dans a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, care se desfășoară în perioada 12-21 iunie, într-o ediție specială online.

JTI este partener special al Festivalului, începând cu 2008.

Compania este, de asemenea, partener al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), festivalului SoNoRo, al turneelor de muzică clasică din orașele mici și sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. Întâlnirile JTI, eveniment lansat în 2000, se desfășoară neîntrerupt de 21 de ani și a devenit un brand cultural național pentru dansul contemporan. Sinonime cu calitatea și excelența, Întâlnirile JTI recomandă Garantat 100% și webcultura.ro.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu