O vizita la casa memoriala prof. Dr. Victor Babes

Sâmbătă, 4 iunie, ora 12, voluntarii de la Ascensorul Cultural vă așteaptă în  Piaţa Victoriei pentru a porni intr-o noua explorare: de data aceasta la casa memoriala prof. Dr. Victor Babes.

Bucureștiul este, fără îndoială, un oraș al contradicțiilor. Doriți o dovadă în plus? La mică distanță de Piața Dorobanți – loc de întâlnire consacrat al posesorilor de mașinilor luxoase, limbaj agramat și superficialității sub toate formele sale – se află un muzeu dedicat celei mai de seamă personalități pe care a avut-o medicina țării noastre: casa memorială Dr. Victor Babeș.

Muzeul Prof. dr. Victor Babeș a fost introdus în rețeaua muzeistică în octombrie 1956. Printre exponate se găsesc manuscrise și lucrări ale lui Victor Babeș, cursuri de anatomie patologica însoțite de excelente desene, corespondență, fotografii, medalii și decorații, obiecte personale, mobilier de artă, porțelanuri, pictură de secolul XVII etc.

Până acum, voluntarii de la Ascensorul Cultural au mai organizat vizite la Muzeul de Artă Veche Apuseană și muzeele Storck si Nottara.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu