Reprezentanta Comisiei Europene (RCE) in Romania va invita sa celebram impreuna Ziua Europei

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România vă invită duminică, 22 mai 2011, între orele 11.00 şi 18.00, la Băneasa Shopping City, la un eveniment prilejuit de sărbătorirea Zilei Europei.

La deschiderea oficială a evenimentului, alături de domnul Nicolae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, şi-au anunţat participarea reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe din România şi ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene. Momentul deschiderii oficiale va avea loc la ora 12:00.

Manifestările prilejuite de celebrarea Zilei Europei vor continua pe tot parcursul zilei cu un spectacol inedit oferit de artişti consacraţi precum Margareta Pâslaru, Adi Manolovici şi Academia de Rock, Klasikvm Ensemble,Truverii, dar şi de tineri care se pregătesc pentru o carieră artistică din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografie, UNARTE, Liceului de coregrafie “Floria Capsali”, Liceului de muzică “Dinu Lipatti”, Liceului “Spiru Haret”, Liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, Liceului “Iulia Haşdeu”, Liceului “George Enescu”, Colegiului “George Coşbuc”, Şcolii pentru deficienţi de vedere şi Şcolii cu clasele I-VIII nr. 45 “Titu Maiorescu”. Acestora li se vor alătura copiii de la Asociaţia Corporeanima, artiştii de la Uniunea Elenă din România, Institutul Polonez din Bucureşti şi Institutul Cultural Român.

În cadrul unui spectacol care porneşte de la deviza “Unitate prin Diversitate”, artiştii prezenţi vor oferi momente de muzică clasică şi contemporană, dansuri clasice şi tradiţionale din spaţiul european, spectacole de balet şi street dance, piese de teatru, ateliere de artă, activităţi creative, expoziţii foto, creaţii din materiale reciclabile şi multe altele. Spectatorii prezenţi vor putea să  participe şi la diverse concursuri de cunoştinţe pe teme europene care vor fi premiate.

[citat]Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România[/citat]

RCE reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanței este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.

[citat]Ziua Europei – 9 mai[/citat]

La data de 9 mai 1950 s-a făcut primul pas în direcţia creării Uniunii Europene de astăzi. La Paris, în acea zi, ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, a citit în faţa presei internaţionale o declaraţie prin care chema Franţa, Germania şi alte state europene să-şi pună în comun producţiile de cărbune şi oţel, aşezând astfel piatra de temelie a unei federaţii europene.

Ceea ce ministrul francez a propus a fost crearea unei instituţii europene supranaţionale, însărcinată cu gestionarea industriei cărbunelui şi oţelului, sector care constituia, la vremea respectivă, baza întregii puteri militare. Ţările la adresa cărora a fost lansat apelul aproape se distruseseră reciproc într-un conflict care a lăsat în urma sa pagube materiale imense şi un sentiment de dezolare.

Prin urmare, totul a început în acea zi. Iată de ce liderii UE, întruniţi în cadrul summitului de la Milano, în 1985, au decis ca la data de 9 mai să fie sărbătorită Ziua Europei.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu