Genial: primul film realizat in Photoshop

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

O idee genială pentru promovarea unei bănci de imagini. Da, chiar genială.

Pentru promovarea băncii de imagini Latinstock, premiata agenție braziliană de publicitate DM9DDB a recurs la o metodă extrem de ingenioasă: în loc să trimită nenumărate emailuri (care, indiferent de formulare, tot plictisitoare și tot necitite ar fi rămas), a creat primul film din lume realizat în Photoshop.

Pentru crearea filmului a fost folosit un fișier psd, format din mai multe layere ale aceluiași cadru. Și cum publicul țintă al Latinstock este format din art-directori din diverse agenții (oameni care folosesc Photoshop-ul în mod intensiv), rezultatele campaniei au fost pe măsură. Priviți.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. gadjo

    si ce e asa genial? photoshop are o comanda ‘import frames to layers’.. deci un suport simplist pt video. nicio minune

    1. gadjo,

      genial nu e faptul ca se foloseste photoshop-ul (si nici cat de bine se foloseste). geniala este ideea de promovare. care, simpla cum e ea, nu a venit nimanui pana acum (iar asta e inca un motiv pt care spun genial).

Adaugă comentariu