O experiență muzicală unică: Roots Revival Romania

Șapte muzicieni din șapte țări ale lumii se întâlnesc în România pentru a da viață unui proiect inedit, în care muzica tradițională și jazzul se îmbină într-o armonie perfectă.

Turneul Roots Revival Romania 2014 se va desfăşura între 25 februarie și 1 martie în Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti, biletele fiind disponibile în rețeaua bilete.ro.

Ce înseamnă Roots Revival Romania? Înlăturarea tuturor prejudecăților legate de muzica tradițională prin oferirea unei noi perspective asupra lumilor sonore provenite din spațiul străvechi folcloric. După cum o spune și titlul, Roots Revival Romania ne invită să ne redescoperim rădăcinile culturale prin accesarea tradițiilor care ne definesc.

Primul proiect Roots Revival Romania a avut loc în 2013 și a reunit muzicieni din diferite țări, într-o tabără de creație din Maramureș. Timp de o săptămână, artiștii au creat spectacolul din temelii, prezentându-l apoi la Cimitirul Vesel de la Săpânța, dar și la Sala Radio din Capitală, cu un succes extraordinar.

În 2014, Roots Revival Romania capătă o nouă dimensiune, cea a unui turneu în patru orașe. Spontaneitatea și improvizația sunt cuvinte-cheie ale proiectului, muzicienii dorind să îmbine tradițiile și experiențele lor artistice personale cu muzicile românești de proveniență folclorică. “Frumusețea unui astfel de demers muzical constă în faptul că nu știi de la început către ce te îndrepți. Ai o bază sonoră de la care pornești, iar apoi fiecare aduce în proiect parte din sufletul său. Toți cei șapte muzicieni vor veni din diverse colțuri ale lumii la București, cu o săptămână înainte de începerea turneului și vor crea spectacolul de la zero.” spune Mehdi Aminian, inițiatorul și coordonatorul proiectului.

Artiști pasionați în egală măsură de tradiție și inovație vor conduce publicul într-o călătorie jazzistică de excepție, către inima folclorului românesc: Mehdi Aminian din Iran (ney), Monica Mădaș din România (voce), Mehmet Polat din Turcia (oud), Emmanuel Hovhannisyan din Armenia (duduk), Meg Hamilton din Marea Britanie (vioară), Ruven Ruppik din Germania (percuţie) și Akash Bhatt din India (percuție). Turneul are loc în perioada dintre Sărbătoarea de Dragobete și cea de Mărțișor, cei șapte muzicieni vizitând orașele Brașov (25 februarie, Sala „Patria” a Filarmonicii), Cluj-Napoca (26 februarie, Casa Studenților), Timișoara (27 februarie, Sala “Capitol” a Filarmonicii) și București (1 martie, Sala Radio).

Partenerul proiectului este Sensiblu.

Mai multe informații vă stau la dispoziție pe pagina de Facebook a turneului: www.facebook.com/RootsRevivalRomania, iar biletele sunt deja disponibile începând din data de 22 ianuarie pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro și magazinele Germanos.

Roots-Revival-Romania

WebCultura

Recomandări

Un comentariu

  1. a fost cel mai fain eveniment la care am putut participa vreodata! Asa un sincron muzical al fiecarei traditii convergand intr-un singur sunet- Armonia! Au fost superbi! Adevărată armonie fără cuvinte care să le poată egala elogiul artistic!
    Chapeau bas!

Adaugă comentariu