Evenimente în premieră la Photo Romania Festival 2013

Photo Romania Festival, cel mai mare eveniment de gen din Europa de Est, se pregăteste să-și deschidă porțile.

Photo Romania Festival, cel mai mare eveniment de gen din Europa de Est, pregăteste în acest an la Cluj-Napoca, în perioada 17-26 mai, o incursiune în lumea fotografiei, de la cele mai premiate fotografii ale momentului, până la evenimente inedite și concerte care să marcheze expozițiile recunoscute la nivel internațional.

Printre invitați se numără atât fotografi români renumiți, precum și fotografi străini și câștigători ai unor competiții precum World Press Photo, Picture of the Year International, Sony Award, Nikon Competition si multe altele.

Unul dintre principalele evenimente ale acestei ediții este o mega-expoziție etalată la Centrul Nobel, realizată de cel mai premiat fotojurnalist norvegian, Espen Rasmussen. Lucrările sale, care realizează un portret al refugiaților de pe plan mondial, vor fi expuse la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

România în culori, unul din cele mai apreciate proiecte foto la nivel național și cu o expunere fără precedent pe Internet, va fi lansat oficial printr-o expoziție surprinzătoare la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca, unde va avea loc un concert surpriză pentru a marca evenimentul.

Radu Sigheti, șeful departamentului foto al Reuters România, este invitatul român special al festivalului. Cei prezenți la festival vor avea ocazia de a afla și povestea lui Thomas Câmpean, un tânăr fotograf care a renunțat la Cluj pentru a fotografia în Londra, ajungând într-un timp foarte scurt să publice ilustrate în publicații prestigioase din Regat precum The Guardian, ori să fotografieze Arsenal pe Emirates Stadium.

Evenimentul de zece zile se va bucura și de workshopuri, susținute de profesioniști în domeniu: Drew Gardner, Bert Stephani, Giuseppe Parisi, Sebastian Magnani. Adrenalina va atinge cote maxime în cadrul expoziției și a workshopului dedicate planespotting-ului (fotografie de avioane). Bogdan Pop, cel mai bun fotograf de avioane din țară, care a fost invitat recent în Dubai pentru a fotografia un eveniment acrobatic, va vorbi despre experiențele sale de la sol, dar și din aer, iar împreună cu el, doritorii vor putea lua parte la o “ședință foto” pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca.

Photo Romania Festival (17-26 mai 2013) mai presupune alte zeci de expoziții pe cât de inedite, pe atât de artistice și impresionante, cu invitați de renume național și internațional, fotografi sportivi, fotojurnaliști, fotografi de fashion și advertising. De asemenea, timp de zece zile, cei prezenți se vor putea bucura de workshopuri, concerte și petreceri.

Detalii pe PhotoRomaniaFestival.ro sau pe pagina de facebook PhotoRomaniaFestival.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu