Phoenix: proiecte de viitor

Formația Phoenix a prezentat joi, 13 noiembrie 2014, la restaurantul CERVO (sos. Fabrica de Glucoza nr.9B, bl.C, Pipera), proiectele sale de viitor.

Nicu Covaci, Moni Bordeianu, Dzidek Marcinkiewicz, Costin Adam, Flavius Hosu, Volker Vaessen și Andrei Cerbu au vorbit despre evenimentul de lansare a noului album Phoenix, “Vino, Țepeș!”, precum și la conținutul volumului al II-lea din seria Phoenix, scris de Nicolae Covaci – o carte care propune o altă interpretare a fenomenului Phoenix, un material care prezintă fără bariere adevărul din spatele mitului.

“Vino, Țepeș!” va fi lansată în data de 17 noiembrie.

PheonixProducția aduce împreună ca fir epic povești ale marilor voievozi români în cadrul unor compoziții complexe cu mesaj puternic. Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, Mircea cel Bătrân sau Mihai Viteazul sunt prezentați prin intermediul unor texte consacrate ale scriitorilor clasici (Coșbuc, Eminescu, Macedonski, etc), împletindu-i astfel pe ”cei ce ne-au dat nume” cu ”cei ce ne-au dat neam” într-un album de spirit românesc și cultură valoroasă, rar întâlnită în peisajul comercial al muzicii de astăzi.

Pentru albumul ”Vino, Țepeș!” revine alături de Phoenix și graficianul și căprarul Valeriu Seppi, celebru pentru scenele din ”Cantafabule” si ”Mugur de fluier”, cel care a conturat pentru Phoenix componenta vizuală care a devenit parte integrantă din brand.
O împăcare între tradițional și nou, o lume cunoscută dar exprimată prin mijloace moderne, la cele mai înalte standarde profesionale, un mesaj brut susținut de o muzică rafinată în interpretarea unui colectiv inedit – sunt doar câteva dintre surprizele pe care acest material discografic le anunță.

Lansarea oficială va avea loc în data de 17 noiembrie, la Teatrul Național ”I.L. Caragiale din București” începând cu orele 19.00.

Fiecare bilet achiziționat este însoțit de un CD ”Vino, Țepeș!” cadou din partea formației Phoenix.

Phoenix , volumele I – II

Renașterea Phoenix continua nu doar cu noi proiecte muzicale, ci și editoriale. În luna noiembrie va apărea volumul II din istoria Phoenix și reeditarea volumului I așteptate de multă vreme de fani și de public!

Cele două volume (Phoenix. Însă eu, o păsăre… și Phoenix. Giudecata înțelepților), publicate de Editura Integral, prezintă viața zbuciumată a formației Phoenix de-a lungul a 50 de ani, într-o alcătuire adesea palpitantă și emoționantă de aventuri și întâmplări neobișnuite, reconstituind într-o formulă de roman o epocă si un spirit, spiritul Phoenix, si nu in ultimul rand, pentru stabilirea adevarului in legatura cu istoria celei mai mari formatii rock din tara noastra.

Prima ediție a volumului I a apărut acum 20 de ani, la editura Nemira, cu titlul Phoenix. Însă eu…, stârnind un enorm val de interes dar și numeroase controverse mai ales printre membrii formației, si prezintă perioda 1962-1977, nașterea și vârsta de glorie a formației, până la fuga din România.

Al doilea volum, Phoenix. Giudecata înțelepților, debutează cu episodul fugii în Occident din 1977. Pe parcursul a aproape 400 de pagini sunt dezvăluite adevărata experiență a exilului în Germania, revenirea în țară după 1990, povestea succesului după reîntoarcere, jocurile de culise din industria muzicală românească, momentele de glorie și de abandon, și nu în ultimul rând, luptele prezentului.

Lansarea oficială a celor două volume va avea loc în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus, în data de 22 noiembrie la orele 14.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu