Noaptea Culturală Japoneză, ediția a III-a

Vino la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine la ediția a III-a a Nopții Culturale Japoneze, pentru a face o cǎlǎtorie pe Tǎrȃmul Țǎrii Soarelui Rǎsare.

Ai fost mereu atras de fascinația extremului orient? Ai visat cǎ ȋntr-o viațǎ anterioarǎ ai fost o gheișǎ sau un samurai? Ți-ai dorit din totdeauna sǎ poți sǎ scrii caractere japoneze dintr-o singurǎ mișcare de pensulǎ sau sǎ realizezi figurine din hȃrtie? Ai fost mereu pasionat de anime, manga sau muzica japonezǎ? Ești primul ȋn rȃnd cȃnd auzi de deschiderea unui nou restaurant de preparate culinare tradiționale japoneze? Ai vrut mereu sa afli mai multe despre societatea și cultura niponǎ? Sau…pur și simplu nu ai planuri pentru noaptea de vineri, 13 decembrie? Atunci, vino la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din Pitar Moș 7-13 la ediția a III-a a Nopții Culturale Japoneze, pentru a face o cǎlǎtorie pe Tǎrȃmul Țǎrii Soarelui Rǎsare.

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi si Literaturi Străine (ASLS), alături de Departamentul de Limbǎ Japonezǎ al Facultății de Limbi și Literaturi Străine și studenții cluburilor acestei secții te invită la o aventurǎ culturalǎ ȋn lumea tradiționalǎ și contemporanǎ japonezǎ. De la ora 20:30 la deschiderea oficială a evenimentului, vom deschide ȋmpreunǎ poarta spre acest tǎrȃm minunat cu o istorie de peste douǎ milenii și multe mistere rǎmase nedeslușite.

Te vor aștepta apoi activitǎți variate, la care profesori și studenți ai secției de japonezǎ te vor ghida ȋn acest voiaj de cunoaștere culturalǎ. Astfel, vei putea participa la un atelier de limbǎ japonezǎ, la prezentǎri despre cultura și societatea japonezǎ, dar și la ateliere de origami 折り紙, shodou 書道 (caligrafie), furoshiki 風呂敷 (arta ȋmpachetǎrii), jocuri japoneze (karuta かるた, go 囲碁) sau probare a hainelor traidiționale (yukata 浴衣, kimono着物).

Ȋn tot acest timp te vei putea refugia oricȃnd la Manga Café, sǎ bei un ceai sau o cafea, sau sǎ iei o gustare ȋn timp ce citești benzi desenate japoneze, poți sǎ ȋți delectezi prietenii cȃntȃnd pentru ei sau alǎturi de ei la karaoke, poți vizita sala de expoziție sau poți viziona anime-uri și filme japoneze ȋn sǎlile de proiecții. La ora 22, te așteptǎm sǎ asiști la programul artistic ce va conține dans, muzicǎ și demonstrații de arte marțiale, iar dupǎ miezul nopții sunteți așteptați la Obake Yashiki お化け屋敷 (Casa groazei).

De asemenea, cu ocazia acestei nopți culturale, studenții clubului de sushi vor pregăti un workshop de sushi la care vor asista 10 norocoși aleși în urma unui concurs ce se va desfǎșura pe pagina oficialǎ de Facebook a evenimentului. Acesta ȋnsǎ nu va fi singurul concurs cu premii pe care ți l-am pregǎtit. Tot pe pagina de Facebook a evenimentului te poți ȋnscrie pentru participarea la concursul de karaoke care va avea loc la ora 3.

Ȋnsǎ acestea nu sunt toate surprizele pregǎtite cu ocazia acestui eveniment. Așadar, vino, vineri, 13 decembrie, de la ora 20.30, la sediul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din strada Pitar Moş, nr. 7-13. Te așteptăm cu drag! Intrarea este liberă.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu