Muzica pentru un apartament si sase tobosari

Apocalipsa muzicală se dezlănțuie în oraș. Începând cu un apartament. Un “thriller muzical” pe care trebuie neapărat să îl vedeți.

Știu că nimic nu v-a pregătit pentru această poveste, însă lucrurile stau exact așa: un grup de toboșari nebuni – conduși de frumoasa si rebela Sanna – declanșează o apocalipsă muzicală folosind întregul oraş drept un instrument muzical. Totul începe printr-o lovitură bine plănuită asupra suburbiilor: în momentul în care un cuplu de vârstnici își părăsesc apartamentul, gașca nebună preia controlul. Iar banalele obiecte din apartament le devin instrumente pentru un concert în patru acte: bucătărie, dormitor, baie și camera de zi. Priviți.

Realizat în 2001, scurtmetrajul suedez Muzică pentru un apartament și șase toboșari a primit peste 30 de premii internaționale. Iar ecourile pe care le-a stârnit au fost atât de puternice (și au dăinuit atât de mult timp), încât, în 2010, s-a luat decizia realizării unui lung metraj: Sound of Noise. Așadar, povestea continuă…

Cum gașca de toboșari și ceea ce ei numesc artă provoacă haos şi dezordine, singurul care le poate veni de hac este ofiţerul de poliţie Warnebring Amadeus. Însă, în mod ironic, deși Amadeus s-a născut într-o celebră familie de muzicieni, el urăşte muzica. Iată, mai întâi, trailerul filmului.

Iar acum, câteva secvențe extrem de amuzante: secvența spitalului, concertul de pe autostradă și… atacul asupra băncii. 🙂

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu