Artistul român care, la 13 ani, a brevetat o tehnică de pictură

La 9 ani picta în plastilină. Iar la 13 ani a brevetat o tehnică de pictură.

Icoana de mai sus este pictată în plastilină. Se numește, după personajul biblic pe care îl reprezintă, Sf. Gheorghe și fost realizată în anul 2007 de către Ana-Alexandra Vasu-Iugat, pe atunci în vârstă de doar 16 ani. Iar dacă 16 ani vi se pare o vârstă fragedă, ei bine… la vârsta de doar 13 ani, Ana -Alexandra a brevetat un “procedeu pentru realizarea de obiecte decorative pe diferite suporturi, cu ajutorul plastilinei”:

“Invenţia se referă la un procedeu pentru realizarea de obiecte decorative pe diferite suporturi, cu ajutorul plastilinei, unde, într-o primă etapă, are loc desenarea tematicii pe suportul ales, urmată de o înmuiere a plastilinei la 36°C, prin amestecare, în continuare efectuându-se întinderea plastilinei într-un strat subţire, aplicat manual, prin presare continuă pe suprafaţa suport, se amestecă apoi plastilină de diferite culori şi se dau umbrele şi fondul, urmând răcirea şi întărirea plastilinei depuse, la o temperatură de 20°C, într-o cameră cu climatizare sau aer condiţionat, timp de 30 până la 60 zile.” (brevet 00107, din data de 06.02.2004)

Și, dacă vă întrebați cum de a putut o fetiță de doar 13 ani să breveteze o tehnică de lucru, iată două picturi în plastilină pe care Ana-Alexandra le-a realizat în anul 2000, pe când avea doar 9 ani.

În cazul în care vă plac, lucrările pot fi achiziționate de aici. Iar alte picturi în plastilină pot fi vizualizate aici.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

3 comentarii

  1. Ana Vasu-Iugat

    Multumesc frumos pentru aprecieri si pentru acest articol de care nu am avut idee ca exista !

  2. sam

    De cand e sfantul Gheorghe personaj biblic? Ca sa fie personaj biblic trebuie sa apara in cartea cu numele Biblia si din cate stiu eu acest personaj nu apare.

Adaugă comentariu