Măști la Veneția

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Institutul Italian de Cultura din București are plăcerea de a vă informa că începând de luni 18 până pe 28 februarie 2013 la Muzeul Național al Țăranului Român, Sala Foaier (Str. Monetăriei 3, București) este deschisă expoziția colectivă de fotografie intitulată Măști la Veneția.

Expoziția, care prezintă circa şaizeci de fotografii de Renato Fornaseri, Gianni Avеsani, Dino Bacciolo, Renato Greco, Davide Toffanin, Alessandro Zanchini, Giuseppe Martini are scopul de a ne da o idee cât se poate de bogată şi de vivace despre lumea fascinantă a Carnavalului de la Veneţia, unde fantezia, culorile, bucuria şi plăcerea vieţii sunt trăite la maxim.

Sensibilităţile artistice ale autorilor ne dau posibilitatea de a intra în detaliile acestei lumi ireale, în care ne putem integra şi cu care ne putem identifica, nu ca spectatori, ci ca participanţi. Măştile şi veşmintele fastuoase ne răpesc identitatea, dar, în acelaşi timp, ne dau tuturor posibilitatea de a fi protagonişti. Acesta este de fapt adevăratul sens al Carnavalului, o sărbătoare comună, în care fiecare se integrează în mod spontan şi contribuie la buna dispoziţie şi la atmosfera multicoloră.

Petrecere de Carnaval

În cadrul acestei expoziţii spectaculoase Institutul Italian de Cultură organizează joi, 21 februarie 2013, la ora 19.00 o Petrecere de Carnaval care îşi propune să reproducă atmosfera de veselie trăită în această perioadă în multe pieţe din Italia. Vom putea să observăm cu admiraţie imagini artistice care ne vor conduce în pieţele sau pe aleile veneţiene, dar şi să ascultăm muzică de Vivaldi, Albinoni, Benedetto Marcello şi alţi compozitori veneţieni, să admirăm spectacolul oferit de artişti de stradă şi de acrobaţi şi, în fine, să degustăm dulciuri tipice pentru carnaval din diferite regiuni italiene.

Vă invităm pe toţi să veniţi la petrecere în costume sau cu măşti şi să vă aduceţi contribuţia de bună dispoziţie, veselie şi fantezie. Intrarea este gratuită şi deschisă tuturor celor care au chef de distracţie.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu