Marea inventie despre care nu se stie mai nimic

5 iulie 1946 ar trebui să fie considerată o zi istorică.

Pentru că în acea zi, la Piscina Molitor din Paris a fost prezentat oficial primul bikini. Iată-l.

“Costumul de baie cunoscut sub numele de bikini a fost creat în 1946 de inginerul auto francez Louis Reard, care se ocupa și de magazinul de lenjerie al mamei sale. Reard și-a numit creația bikini, împrumutând numele de la Atolul Bikini – una dintre insulele din Pacificul de Sud unde, în acea vară, se efectuaseră teste pentru dezvoltarea unei noi bombe atomice. Istoricii presupun că Reard credea că această creație vestimentară va avea asupra oamenilor un efect similar cu acela al bombei atomice pe care americanii o detonaseră asupra Japoniei cu o vară mai devreme.”

Și astfel, bikini-ul a devenit unul dintre cele mai mari beneficii ale omenirii de pe urma bombei atomice. Și, da, spun omenirea: pentru că deși este un obiect vestimentar destinat femeilor, de bucurat, ne bucurăm cu toții… Și, aceasta chiar dacă bikini-ul era cunoscut încă din antichitate. Iată, de pildă, o frescă datând din secolul IV. Și, dacă sunteți interesați, găsiți aici o scurtă istorie în imagini a costumului de baie.

Iar în încheire, după ce ne distrăm puțin cu DEX-ul,

BIKÍNI s. n. 1. costum de baie feminin din două piese de dimensiuni foarte reduse. 2. chilot scurt.

vă propun să o admirăm pe Micheline Bernardini, primul fotomodel care a prezentat un bikini.


(sursa: Wikipedia)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu