Fotografii panoramice: Hiroșima 1945

Trei panorame devastatoare, la propriu și la figurat: Hiroșima, după explozia bombei atomice.

1. Panoramă realizată de Shigeo Hayashi. “Pe 1 octombrie 1945, am stat în epicentrul bombardamentului atomic de la Hiroșima (care a avut loc pe 6 august 1945) şi am fotografiat panorama. În acel moment am avut dificultăți în a realiza că orașul fusese distrus de o singură explozie. Nimic din experienţa mea nu mă pregătise pentru o asemenea forţă distructivă. Lucrând în armată, ca inginer, timp de trei ani, mă ocupasem zilnic de materialele explozive și credeam că le cunosc puterea. Stând acolo și privind, pur și simplu nu puteam concepe la nivel emoțional că o singură bombă putuse să facă toate acestea.” (Shigeo Hayashi)

Notă: faceți clik pe imagini și apoi folosiți mouse-ul pentru “a naviga” prin “peisaj”.


Hiroshima after the Atomic Bomb (3 of 5) by Harbert F Austin Jr

2. Panoramă realizată de un fotograf din cadrul armatei americane. Data: octombrie 1945. Locația: Shima Hospital (epicentrul exploziei).


Hiroshima after the Atomic Bomb (1 of 5) by Shigeo Hayashi

3. Panoramă realizată de Harbert F Austin Jr. Data: octombrie 1945. Locația: școala elementară Kodo (760 metri distanță de epicentru).


Hiroshima after the Atomic Bomb – Ground Zero (5 of 5) by US Army

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu