Încep înscrierile la Internship 2.0, ediția 2020

Pe scurt: dacă ești interesat(ă) de un internship online pe teme de comunicare, trimite-mi CV-ul (însoțit de o scurtă scrisoare de intenție).

Internship 2.0, un proiect gratuit de “învățare online” demarat încă din anul 2009, se adresează tuturor pasionaților de marketing și comunicare, indiferent de spațiul geografic în care se află. Și cum trăim o perioadă specială, cursanții din acest an vor participa la o ediție specială. Iar când spun acest lucru am în vedere atât conținutul ediției, oportunitățile și, firește, ceea ce ne vom strădui să realizăm împreună, cât și faptul că, în premieră, Internship 2.0 va include și un modul de managementul crizei și gestionarea fake news.

Iar aceastea fiind spuse (pentru cele nespuse s-a inventat documentarea online)… dacă ești interesat(ă) de participarea la Internship 2.0, trimite-mi CV-ul, însoțit de o scurtă scrisoare de intenție, la adresa sorintudor.ro@gmail.com, până pe data de 17 mai 2020.

Unde va avea loc Internshipul?

Internshipul online se va desfășura, dupa cum îi sugerează și numele, exclusiv online. 🙂

Cine poate participa?

Internshipul se adresează tuturor acelora care sunt interesați de domeniul comunicării (indiferent dacă aceștia sunt sau nu studenți). Și, cum este vorba despre un internship online, poate participa oricine, indiferent de zona în care locuiește. Cu doar două condiții: 1) să îmi trimită CV-ul, însoțit de o scurtă scrisoare de intenție, la adresa  email sorintudor.ro@gmail.com până pe data de 17 mai 2020, ora 23:59 și 2) să poată sa își rezerve zilnic (!) măcar câteva ore pe care să le dedice integral Internshipului.

Chiar este gratuit?

Da, Internship 2.0 este gratuit. Mai clar: nu există nicio taxă de participare, nu există interese ascunse și, îți garantez, de ceea ce vei face în cadrul internshipuului vei beneficia doar tu și nimeni altcineva. Singurul obiectiv al Internshipului este acela de a învăța, a ne limpezi și a ne clarifica noțiuni și modalități de lucru.
Atenție: tocmai pentru că este gratuit, Internshipul costă – costă timpul tău și, în aceeași măsură, timpul meu. Motive suficiente pentrtu a porni la drum respectându-ne unul pe altul. Iar dacă acest respect nu va fi probat practic… acceptarea la Internship 2.0 nu garantează nimănui ca va rămâne până la final în cadrul echipei.

Durata

Internshipul se va desfășura pe durata a trei săptămâni, între 18 mai 2020 – 07 iunie 2020. Și o precizare: numărul de locuri este limitat.

Structura

Internshipul are trei module principale:

– un modul de scriere și gândire creativă (în cadrul căruia vom încerca să vedem ce e cu “poveștile” și cu limitările lor);
– un modul de comunicare și strategie online (în cadrul căruia vom încerca să vedem cât de adevărat e că “nu-i online-ul ca offline-ul”);
– un modul de managementul crizei (în cadrul căruia vom încerca să vedem cum ne putem adapta și cum putem gestiona noile provocări);
– un modul de “gestionarea fake news” (în plină infodemie acest modul este mai mult decât firesc);
– un modul “corporate” (vom funcționa în regim de agenție și vom încerca să lansăm un proiect necomercial, de utilitate publică).

Beneficii

– know-how primit, în exclusivitate, de la unii dintre cei mai buni profesioniști în domeniu;
– o suită de evenimente sub care îți vei putea trece semnătura;
– realizarea a cel puțin un proiect online tocmai bun de pus în CV;
– networking care ar putea să te ajute în viață (și o serie de prietenii care ar putea să dureze)
– în cazul în care folosesc, scrisori de recomandare și certificate de practică.

Cum se va face selectia participantilor

Îmi doresc sa lucrez cu persoane pasionate de domeniul comunicării. Așa că selecția participanților se va face după CV-uri și după scrisorile de intenție. “CV-uri?! În 2020?! Și cum adică scrisoare de intenție?!”. Da, știu: viața nu-i un tort cu frișcă și nici n-are cont de Insta…

Acestea fiind spuse, scrieți-mi până pe data de 17 mai (ora 23:59). Persoanele selectate vor fi anunțate pe data de 18 mai, dimineața, urmând ca în aceeași zi să ne apucăm de treabă.
Partenerul Internship 2.0 este JTI.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu