Bla Bla: un film interactiv. Si un exemplu de comunicare online

O poveste interactivă care explorează o nouă viziune asupra comunicării umane, reflectând provocările pe care povestitorul le întâlnește în era digitală.

BLA BLA este un film realizat de către Vincent Morisset, în care privitorul este parte integrantă a acțiunii: prin intermediul tastaturii, acesta este ghidat prin cele șase capitole ale poveștii, fiecare dintre ele descriind un aspect diferit al procesului de comunicare – învăţarea unei limbi, primele cuvinte, exprimarea emoţiilor etc.

Privitorul descoperă toate aceste concepte prin intermediul unor personaje duioase și uimitoare create de către Caroline Robert prin folosirea unei game varietate de tehnici, atât tradiţionale cât şi hi-tech.

Un exemplu de comunicare online

Nu în ultimul rând, vă invit să stăruiți câteva clipe pe pagina destinată presei. Veți observa cum, pe lângă un set de imagini destinate presei scrise, există și un set de imagini – în cele mai utilizate formate – destinat site-urilor și blogurilor. Și cum, comunicatul de presă are, pe lângă forma extinsă, alte patru forme: în 195 de cuvinte, în 129 de cuvinte, în 76 de cuvinte și “în două rânduri”. Este, cred eu, un exemplu din care se poate învăța.

Acestea fiind spuse, nu-mi rămâne decât să vă urez distracție plăcută în lumea BLA BLA. 🙂

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu