Indragoste-te putin in fiecare zi

Povestea lui Scott Schuman, pionierul fotografiei de modă în blogosferă.

În 2005, după 15 ani de activitate în industria modei, a demisionat de la locul de muncă pentru a petrece mai mult timp cu fetița sa. Și tot atunci și-a luat inima în dinți – în definitiv, începuse să cocheteze cu fotografia din 2001 – și a pornit pe străzile din New York însoțit de aparatul de fotografiat, căutând în trecătorii din jurul său ceea ce designerii de modă încearcă să regăsească în fotomodele. Iar fotografiile astfel născute a început să le adune pe un blog.

“Nu-mi doream să devin un fotograf de modă, dar știam că, într-un fel sau altul dragostea mea pentru modă și dragostea mea pentru fotografie aveau să se unească. Nu mi-a trecut prin minte nicio secundă că o vor face în forma unui blog.”

Scott Schuman este astăzi una dintre poveștile de succes din web 2.0. Blogul său, The Sartorialist, are 70.000 de cititori pe zi, iar Time Magazine l-a selectat în topul celor 100 de influențatori ai designului vestimentar. Acestea fiind spuse, vă invit să priviți Visual Life, un microdocumentar care îi este dedicat.

“Este ca și cum ai merge pe străzi lăsându-te să te îndrăgosteşti puțin în fiecare zi. Și permiţându-ți să te lași sedus câte un puțin în fiecare zi.”

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu