Frumoasa calatorie a ursilor panda povestită de un saxofonist

Asociaţia Culturală “În Culise” vă invită pe 7 Septembrie, ora 20:00, la premiera oficială a spectacolului “Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”.

Muzica, proiecţiile cinematografice, textul minunat al lui Matei Vişniec şi un joc deschis şi sincer al actorilor sunt elementele care trebuie să te convingă să vii la Teatrul În Culise pentru “Urşii Panda”. O poveste despre iubire, viaţă şi moarte, o dramă presărată cu accente comice, un spectacol de atmosferă şi relaxare.

“Spune «a» în gând ca şi cum ai spune că mă iubeşti…”. Un tânăr se trezeşte într-o dimineaţă lângă o femeie superbă despre care nu îşi aminteşte nimic, cum a agăţat-o, cum au ajuns în acelaşi pat şi nici măcar unde se află. Urmează nouă nopţi de dragoste pe drumul spre absolut şi dematerializare.

Distribuţie: Cosmina Soare, Ştefan Nistor, Maria Popovici, Laura Marin, Alexandru Banciu, Bogdan Stanciu. Regia: Cristian Bajora. Durata: 1h15min

“Călătoria urşilor panda reprezintã înseşi viețile lor trăite până la punctul terminus. Viaţa este privită ca “vis al morţii”, ca o trecere a sufletului prin anumite etape, către atingerea ataraxiei. Călătoria urşilor panda trimite cu gândul la călătoria lui Dionis sau la cea a lui Gavrielescu din “La Țigănci”. Totodată ea reprezintă proiecţia unui nou început, un nou “ab origo”, punctul iniţial al unei noi vieţi. Şi astfel nimic nu se pierde, totul se transformă, căci totul este un ciclu neîntrerupt de momente repetabile. Un cerc ce revine invariabil la punctul din care a plecat. Parcurgerea celor nouã nopţi poate echivala cu coborârea celor 9 trepte ezoterice. Coborârea acestora fãrã a cãdea înseamnã a-şi fi ţinut în frâu simţurile. Nouã este şi cifra care, corespunzând celor 9 deschideri ale omului, simbolizeazã cãile acestuia de comunicare cu lumea. Existã astfel credinţa celor nouã ceruri sau nouã etape pe care trebuie sã le parcurgã sufletul pentru a dobândi pacea vesnicã.” (Irninis Miricioiu – prefata la volumul semnat Matei Visniec – Frumoasa cãlãtorie a urşilor panda povestitã de un saxofonist care avea o iubitã la Frankfurt).

Vă invităm călduros la o călătorie teatrală originală şi plină de simboluri, un spectacol care vă va face să râdeţi şi să plângeţi pe parcursul unei singure ore. Vineri, 7 Septembrie, ora 20:00. Locurile sunt limitate! Rezervarile se pot face la telefon 021/320.20.59 sau pe site-ul inculise.ro.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu