Ideo Ideis, editia a VI-a

Cea de a șasea ediție a Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria va avea loc între 2 și 11 august.

Ideo Ideis este una dintre acele întâmplările culturale minunate care, în mod miraculos, încă se mai petrec în România. Sau, mai corect spus, prin dăruirea organizatorilor, se încăpățânează să se mai petreacă.

“Conceptul de Ideo Ideis s-a nascut in vara anului 2006, la initiativa unor tineri care doreau pur si simplu mai mult.

Mai mult pentru comunitate, mai mult pentru amatorii iubitori de teatru, mai mult pentru ca era nevoie de mai mult. Dorinta a pornit dintr-un instinct natural: acela de a juca teatru in limba romana. Un teatru de care sa ne simtim apropiati, care sa ne apartina si de care sa apartinem.

Inca de la prima editie, Ideo Ideis a tinut sa sustina aceasta idee de teatru clasic si simplu, de “teatru in teatru”, nu in outdoor, nu in underground, nu “underclowd” ci “on stage”. Aceasta a fost poate singura limitare impusa.

Noi credem in acea libertate, in acel spirit creator care trebuie lasat sa se manifeste, sa se exprime si sa traiasca viu si sincer pe scena.”

ȘI cum astăzi este conferința de presă în care va fi anunțat programul din acest an, vă spun doar atât: voi reveni cu amănunte. Foarte curând. 🙂

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Intradevar ”întâmplări culturale minunate care, în mod miraculos, încă se mai petrec în România.”

Adaugă comentariu