Masti Europene la… Masca

A VII-a editie a Festivalului “Masti Europene la… Masca” aduce la Bucuresti o trupa de care se leaga nasterea Teatrului Masca.

Teatrul Masca gazduieste in perioada 11-13 noiembrie cea de-a VII-a editie a festivalului “Masti Europene la… Masca“. Publicul bucurestean va putea viziona spectacolul “Mephisto Waltz” al trupei Derevo din St. Petersburg.

“Invitatii de anul acesta sunt o trupa foarte draga sufletului meu pe care am intalnit-o in anii ’90 la Praga atunci cand ma documentam in legatura cu infiintarea unui teatru alternativ.  Am vizionat atunci un spectacol al carui afis inca il mai pastrez. Acum, 20 de ani mai tarziu, intalnirea cu Derevo are pentru mine semnificatia intalnirii cu debuturile Teatrului Masca. Ei aduc pe scena un spectacol dramatic, fascinant, cu o incarcatura emotionala deosebita. O poveste cu si despre iubire, legaminte, etern si irepetabil, transpusa in scena de niste actori fabulosi, genul de poveste care ne face sa simtim ca ne este dat sa atingem macar in treacat nemarginirea.” (Mihai Malaimare)

Teatrul de gest Derevo, laureat a numeroase premii internationale a fost infiintat in anul 1988 la St. Petersburg de catre Anton Adasinsky, unul dintre cei mai cunoscuti  mimi si dansatori ai teatrului din Rusia. In 2011, Anton Adasinsky a interpretat rolul lui Mefisto in pelicula “Faust”, castigatoare a Leului de Aur pentru cel mai bun film al Festivalului de Film de la Venetia.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu