Expozitia de proiecte Migrare si reasezare

Asociaţia Volum Art vă invită marţi, 12 iulie 2011, ora 19, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Sala Foaier la vernisajul expoziţiei de proiecte Migrare şi reaşezare.

Expozitia Migrare si reasezare prezinta 38 de proiecte de arta pentru spatiul public,  trimise de 25 de artisti romani din toata tara in urma apelului lansat de Asociatia Volum Art in perioada 26 mai – 24 iunie 2011 in cadrul programului SPATIU EXPANDAT. Din cele 38 de propuneri, comisia formata din D-l Adrian Guta, critic de arta si coordonatorii programului Judit Balko & Mihai Balko, au selectat cele 8 lucrarile ce vor fi prezentate publicului in perioada septembrie – octombrie 2011, in Parcul Kiseleff, Bucuresti.

SPATIU EXPANDAT este un program de arta publica, initiat de Asociatia culturala Volum Art si lansat pe 26 mai 2011, invitand artistii sa se implice in remodelarea spatiului urban realizand sculpturi, instalaţii, sculpturi-obiect, etc., plecand de la tema Migrare si reasezare.

Perioada expoziţiei: 12 iulie -16 iulie 2011

Adresa: Muzeul Naţional al Tăranului Român, Sala foaier , Str. Kiseleff, nr.3, Bucureşti (intrarea prin Str. Monetăriei).

Programul SPATIU EXPANDAT propune anul acesta, atat artistilor cat si publicului tema „migrare si reasezare” . Tema are rolul de a apropia artistul de public, de a crea un cadru in care privitorul sa intre in dialog si sa interactioneze cu mesajul generat de opera de arta. Tema propusa aduce in discutie doi termeni ce pot defini lumea contemporană. Termenii trebuie perceputi intr-un inteles mai larg, ce vizeaza atat deplasarea fizica cat si mobilitatea culturala si schimbul liber de informatii.

Aria de explorare a acestei teme este cuprinsa intre  definirea relatiei dintre spatiu, cu delimitarile lui, si individ, si explorarea efectelor migrarii culturale si a posibilitatilor de asezare/reasezare a individului in aceasta lume in continua miscare, in fapt gasirea unei identitati individuale.

Programul SPATIU EXPANDAT urmareste apropierea publicului de arta contemporana, propunand descoperirea artei contemporane, descifrarea mesajului transmis de ea  si a modului  in care poate interactiona cu spatiul in care este inserata sub forma unor prezentari ghidate sustinute de specialisti in educatie culturala. Publicului tanar este invitat sa participe la ateliere de arta desfasurate in aer liber in ambianta creata de lucrarile prezentate. Pe toata durata proiectului, septembrie – octombrie 2011, se vor desfasura in Parcul Kiseleff ateliere de arta pentru copii, in care acestia vor fi familiarizati cu lumea artei si vor lucra cu materiale si tehnici neconventionale. Ateliere de arta vor fi axate in special pe descoperirea sculpturii asa cum este ea vazuta si abordata  azi, ca un domeniu extins, ce poate imbraca mai multe forme de exprimare.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu