Suflet în culori

Violonistul Remus Azoiței și pianistele Mara Dobrescu și Diana Ionescu în concert la cea de-a II-a ediție a evenimentului “Suflet în culori – Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism”.

Suflet-in-Culori-2015Duminică, 29 martie 2015, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Radio din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, în parteneriat cu Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Societatea Română de Radiodifuziune, Kaufland România, Floria.ro și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează cea de-a II-a ediție a evenimentului “SUFLET ÎN CULORI”. Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

Prima ediție a concertului Suflet în culori a avut loc pe scena Sălii Radio în data de 3 aprilie 2014, iar recitalul a fost susținut de patru tineri artiști: soprana Rodica Vică, tenorul Ștefan Pop, violonistul Vlad Maistorovici și pianistul Ștefan DonigaO. Cea de-a II-a ediție a evenimentului caritabil, ce va avea loc în data de 29 martie a.c., va reuni trei nume de referință ale scenei muzicale internaționale: violonistul Remus Azoiței și pianistele Mara Dobrescu și Diana Ionescu.

Biletele sunt disponibile pe bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Immedio semnalizate bilete.ro, în magazinele Germanos și la casa de bilete a Sălii Radio.

[citat]Remus Azoiței[/citat]

Numit de către revista britanică The Strad virtuoz incurabil cu suflet şi tehnică fabuloase, violonistul Remus Azoiţei a debutat la 8 ani cu orchestra simfonică din oraşul său natal, Galaţi. După ce, în 1995, a absolvit Conservatorul din Bucureşti la clasa lui Daniel Podlovski, Remus Azoiţei a obţinut o bursă de studii la renumita Juilliard School din New York, unde a avut şansa să studieze cu Dorothy Delay şi Itzhak Perlman, la finalul pregătirii sale obţinând titlul de Master of Music. De-a lungul anilor, artistul a beneficiat și de îndrumarea maestrului emerit Mihai Constantinescu precum şi a violonistului Bujor Prelipcean, lider al cvartetului Voces. În 2001, Remus Azoiţei a fost numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, la acel moment fiind cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie de 200 ani a Academiei. Cu ocazia debutului său la celebra Wigmore Hall din Londra, Sunday Express scria că a cântat un concert de neuitat în faţa unei săli arhipline şi a ridicat publicul în picioare.

[citat]Mara Dobrescu[/citat]

Pianista româncă stabilită de 10 ani în Franţa, este laureată a mai multor concursuri internaţionale precum Fondations Yamaha, Meyer, Tarazzi et Nadia et Lili Boulanger. A susținut recitaluri în Franţa, România, Spania, Italia, Germania, Austria Bulgaria,Rusia, Argentina, Australia, Japonia, SUA. În Franţa, a fost invtată să susţină recitaluri în săli prestigioase precum Théâtre Mogador, Cité de la Musique, Théâtre de Châtelet, Musée d’Orsay, Salle Cortot, Grand Théâtre de Provence, Festival d’Aix en Provence, Anniversaire Chopin au Tarmac de Châteauroux et Salle Pleyel, Festival de Nohant, Festival Chopin à l’Orangerie de Bagatelle, Festival « Piano en Saintonge », Musée Jacquemart-André, Festival “Classique au Vert”, Festival “Chartres en plein chant”, L’Embarcadère à Lyon, Musée Herbert à Grenoble, Musée d’Art Contemporain de Strasbourg. A urmat cursuri de măiestrie cu Martha Argerich, Dominique Merlet, Jean-Claude Pennetier et Pierre-Laurent Aimard. A urmat, de asemenea, cursurile conservatorului de muzică din Bucureşti şi a conservatorului din Paris la clasa de pian a lui Gérard Frémy.

[citat]Diana Ionescu[/citat]

“Ambasadoare a culturii române peste hotare și premiată pentru contribuția sa la relațiile româno-britanice, pianista Diana Ionescu este considerată una dintre cele mai fermecătoare interprete ale generației sale.” Îndrumată încă de la o vârstă fragedă de personalităţi precum Sanda Bobescu, Olga Szel şi Dan Grigore, iar mai târziu de Alexis Weissenberg, Marta Argerich, Lory Wallfisch şi Richard Goode, ea a fost încurajată în mod constant să-şi dezvolte abilităţile extraordinare de care a dat dovadă încă din copilărie. Numeroasele premii obţinute în competiţii internaţionale( Premiul I la Concursul ,,George Enescu” – Bucureşti 2001; Premiul ,,Alexis Weissenberg”, The Glass Seller’s Trophy – Londra 2010), precum şi prestaţiile de marcă în cadrul marilor festivaluri (George Enescu 2001, Verbier Festival 2006, Progetto Martha Argerich 2008, St Prex Classics 2010-2011) au transformat-o într-un vector important al culturii române în străinătate. Pentru toate aceste realizări, i s-a decernat ,,Diploma Ambsadorilor” pentru contribuţia la parteneriatul cultural româno-britanic (22 octombrie 2011).

Știați că în 2 aprilie se sărbătorește Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului? Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism au demarat, începând cu anul 2014, un proiect comun de informare și conștientizare și, în același timp, o campanie de strângere de fonduri în beneficiul copiilor diagnosticați cu Tulburări din Spectrul Autismului (TSA).

[citat]Despre Autism[/citat]

Autismul este o tulburare de spectru, de aceea persoanele cu autism sunt foarte diferite, unele pot vorbi, altele nu; unele pot învăța vizual, altele auditiv; unele pot fi sociabile, altele mai puțin. Autismul nu se poate vindeca, dar cu intervenție timpurie intensivă, până la 47% dintre copiii cu autism pot trăi o viață independentă. Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele disfuncționale se agravează în timp. Din păcate, această intervenție este de durată și foarte costisitoare, iar costurile depășesc de cele mai multe ori veniturile unei familii. Iată de ce o campanie de strângere de fonduri se impune, pentru ca tot mai mulți copii să poată beneficia de terapie adecvată și pentru a reuși integrarea lor în școală și societate. În România, sunt aproximativ 30 000 de persoane care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului. În lume, 1 băiat din 84 și 1 fetiță din 157 suferă de autism. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație. Prin organizarea acestui concert caritabil se urmărește strângerea de fonduri pentru a ușura activitatea Asociației Help Autism oferind acces la terapie gratuită unui număr cât mai mare de copii diagnosticați cu autism.

[citat]Despre Asociația Help Autism[/citat]

Asociația Help Autism se implică activ de aproape 4 ani în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. Considerată vârf de lance în acțiunile de schimbare a statutului autismului în România, pe lângă servicii de terapie oferite în cele 3 centre, o filială și la domiciliu, Asociația Help Autism – www.helpautism.ro, desfășoară activități de lobby, parteneriate public-private și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA – știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

Organizatori: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism. Partener Principal: Kaufland România. Parteneri: Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Societatea Română de Radiodifuziune, Floria.ro, Wagner Arte Frumoase Povești și Aurel Vîrlan Photography. Eveniment recomandat de: RFI România. Parteneri Media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Blitz Tv, Senso Tv, Revista Actualitatea Muzicală, Ziarul Metropolis, The Art of Living, Liternet, B365, Ceașca de Cultură, Webcultura, Lirika.ro, Calendar Evenimente, Agenția de Carte, ArtOut, Artline, PR Wave, 4Arte.ro, Orașul Meu, Inoras.ro, Bucureșteanul.Info, Catchy, Autentici.ro, Gazeta de Știri, Online Gallery, societatesicultură.ro și Sales Express.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu