“Cultura nu este prea importantă”

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) lansează cea de-a noua ediție a publicației “Barometrul de Consum Cultural 2014”, cea mai importantă analiză statistică a sectorului cultural din România.

Potrivit Barometrului, 24% dintre români consideră cultura ca fiind “nu prea importantă” și 63% din populația României nu merge niciodată la teatru, în schimb, 47% din populația României citește o carte pe lună sau mai mult, iar 43% dintre români vizitează muzee o dată pe an sau mai des. Analize detaliate despre principalele obiceiuri de consum cultural se regăsesc în cele opt capitole ale studiului.

Barometrul-Consum-Cultural“Barometrul de Consum Cultural 2014. Cultura, între global și local” oferă informații despre dinamica valorilor şi practicilor din societatea românească de astăzi, despre modul în care populația se raportează la sectorul cultural, devenind un instrument esențial în dezvoltarea strategiilor locale și regionale. Rezultatele reflectă vitalitatea culturală la nivel național, precum și tendințele de consum ale populației. Volumul se adresează atât publicului larg, cât și specialiștilor și reprezentanților autorităților publice centrale și locale.

Evenimentul ce se va desfășura luni, 16 martie 2015, ora 18:00, în foaierul Aulei Ministerului Culturii va marca și inaugurarea oficială a Institutului.

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, aflat în subordinea Ministerului Culturii, a fost înființat în anul 2013, prin comasarea Centrului de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii (CCCDC) și a Centrului de Pregătire Profesională în Cultură (CPPC). Astfel, a devenit singurul institut naţional care are ca obiective studierea, cercetarea și furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum şi formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul ocupațional – cultură. Misiunea INCFC este de a ajunge prin cercetare şi formare culturală la toți cei care activează în acest domeniu, indiferent de nivelul de subordonare sau tipul de organizație, cu scopul de a colecta și disemina date statistice pentru fundamentarea propriilor proiecte, dar și de a sprijini dezvoltarea profesională a acestora.

Alături de oficiali ai Ministerului Culturii, Carmen Croitoru, managerul INCFC şi coordonator al lucrării, va oferi la această lansare detalii despre activitatea Institutului şi importanţa analizelor cuprinse în “Barometrul de Consum Cultural 2014”.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu