Viata ca o arta

Artistul de origine japoneză Ketaro Yamada transformă în artă obișnuitele mișcări din viața de zi cu zi.

“Mama mea a practicat ceremonia ceaiului încă de când avea zece ani. Și i-a inițiat pe alții în acest ritual în ultimii 20 de ani. Copil fiind am tot întrebat-o ce a determinat-o să se angreneze într-o ceremonie atât de plictisitoare, care presupune să stai jos și să bei ceai într-o cameră japoneză de ceai. Nu mi-a putut spune vreodată. Sau poate nu a vrut. Așa că am crescut privind acest exerciţiu nebunesc o dată pe săptămână.

Cred că provin dintr-o cultură care onorează lucrurile pe care le putem comunica dincolo de cuvinte. Indiferent dacă îți place sau nu, în Artă tot ceea ce vezi semnifică sensuri. Cred că sensul este ca un fel de concluzie la sfârşitul zilei. Nu putem evita să construim sensuri într-un anume context. Şi nu putem scăpa de sensuri.

Vă rog să vă bucurați de sensurile sugerate de imaginile următoare. Sau să le oferiți propria interpretare. Poate că pentru a-mi oferi acest tip de bucurie mama nu mi-a spus niciodată tot ce a însemnat pentru ea ceremonia ceaiului, de la fiecare mișcare și până la elementele fiecărui detaliu.” (Ketaro Yamada)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu