Director de muzeu la sapte ani

În iulie 2009, auzind că, după 15 ani de activitate la conducerea institiuției directorul Muzeului Național al Căilor Ferate din York (Marea Britanie) avea să se pensioneze , Sam Pointon, un baiețel de șapte ani, a trimis o scrisoare prin care își anunța candidatura.

Scrisoarea lui Sam a stârnit atât de multă vâlvă încât conducerea muzeului a decis să îl angajeze pe postul de Director. Și nu orice fel de director, ci Director of Fun. Un post pe care Sam îl ocupă și astăzi, sarcina sa fiind aceea de a se îngriji presupune ca muzeul să fie “cel mai amuzant și prietenos loc în care vizitatorii își pot petrece ziua”.

Iată scrisoarea lui Sam. 🙂

26 iulie
Stimate domnule Tucker

Aplicație pentru postul de director

Vă scriu pentru a fi luat în considerare pentru a fi noul director al Muzeului Național al Căilor Ferate. Am doar 6 ani, dar cred că pot face față acestui loc de muncă.
Am un tren electric. Mă pricep la trenul meu electric. Pot controla două locomotive în același timp.
Am călătorit cu o muțime de trenuri, inclusiv Eurostar şi unele trenuri în Franţa. Am vizitat muzeul înainte. Mi-a plăcut foarte mult să privesc machetele cu trenurile care se rotesc.
Vă trimit și o fotografie cu mine.
Sper să ne putem întâlni pentru un interviu. Sam Pointon

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu