20 august – 1 septembrie 2013, Sala Acvariu, Muzeul Național al Țăranului Român.
La sud de Sibiu, la poalele Carpaţilor, se află o micro-regiune care seduce prin caracterul său deosebit: Mărginimea Sibiului. Patria lui Octavian Goga şi a lui Emil Cioran, ţinut al oierilor, care îşi duceau turmele până în Moldova şi Crimeea, teritoriul Mărginenilor a păstrat şi a conservat tradiţii unice, ansambluri naturale şi monumentale de excepţie.
În parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA, ASTRA Film, Muzeul Național Brukenthal, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Cluj-Napoca), Muzeul Etnografic din Geneva (Elveția), Asociația „Reuniunea Mărginenilor”, Biserica Evanghelică din Cisnădioara, Centrul de dialog şi cultură „Friedrich Teutsch” al Bisericii Evanghelice C.A., Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Asociația Județeană de Turism Sibiu, Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu, Primăria Orașului Săliște și mai mulți colaboratori culturali locali sau naționali, Asociația Swiss WebAcademy a lansat un proiect de valorificare pe termen lung a acestei zonei, pe cât de inovator, pe atât de ambiţios, ce oferă informaţii accesibile publicului larg şi foarte utile cercetătorilor: website-ul www.marginimeasibiului.com.
Website-ul este proiectat să devină, în exclusivitate, o adevărată arhivă online de fotografii şi documente istorice provenind din instituţii partenere.
Pentru a inaugura acest portal web, Muzeul Național al Ţăranului Român și Asociația Swiss WebAcademy au organizat o expoziție temporară ilustrând trecutul și prezentul zonei Mărginimii Sibiului, punând în valoare tradiții și aspecte mai puțin cunoscute din această regiune, prin expunerea a 200 de fotografii inedite.
Expoziția Mărginimea Sibiului va fi vernisată la Muzeul Național al Țăranului Român, Sala Acvariu, marți, 20 august 2013, ora 17.30, și va putea fi vizitată până pe 1 septembrie 2013, urmând să fie itinerată la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Cluj-Napoca) și în Elveția.