Premiile Uniunii Scriitorilor

♣ Miercuri seară au fost decernate premiile Uniunii Scriitorilor din România pe 2011. Premiul Naţional pentru Literatură i-a revenit scriitorului Norman Manea. La secţiunea Poezie, câştigător a fost Gabriel Chifu, cu volumul “Însemnări din ţinutul misterios” (editura Cartea Românească). La categoria Proză, câştigătorul premiului a fost Alexandru Vlad, cu volumul “Ploile amare” (Charmides). La secţiunea Teatru a câştigat Gellu Dorian, cu volumul “Confort Freud” (Timpul). La secţiunea Debut a câştigat Alex Goldiş, cu volumul “Critica în tranşee” (Cartea Românească). Mihai Zamfir a fost câştigătorul categoriei Critică, cu volumul “Scurtă istorie. Panorama alternativă a literaturii române” (Cartea Românească/ Polirom).

♣ Astăzi Mediafax Foto lansează expoziţia în aer liberBest of 1990 – 2011“, care cuprinde 50 dintre cele mai bune fotografii realizate de fotoreporterii şi colaboratorii Mediafax Foto în această perioadă. “Realizate la o calitate excepţională, imaginile vor fi amplasate pe latura exterioară a gardului Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR) şi vor putea fi admirate de trecătorii de pe Calea Victoriei până pe 1 iulie”.

♣ Mâine începe festivalul “Bucureştiul lui Caragiale”. Orrganizat la împlinirea centenarului marelui dramaturg,Festivalul va avea loc între 9 iunie şi 20 septembrie, cu participarea mai multor teatre din Capitală, dar şi a Operei, Bibliotecii Metropolitane şi Circului Globus. Festivalul se va desfăşura în Centrul Istoric – Piaţa Sfântul Dumitru – şi Grădina Pariziană, din zona Hala Traian. Accesul la spectacole este liber, iar programul complet îl găsiți pe site-ul festivalcaragiale.ro.

♣ Un român printre cei 13 înţelepţi ai matematicii. Fascinanta poveste a savantului supranumit “Un Brâncuşi al matematicii, scrie Jurnalul Național. Dan-Virgil Voiculescu, primul olimpic român din istorie care s-a clasat trei ani la rând în frunte la Olimpiada Internaţională de Matematică, activează din anii ’80 ca profesor în SUA. În acest moment este unul dintre cei treisprezece savanţi membri ai Consiliul Ştiinţific Consultativ al Institutului Fields, cel care oferă şi distincţia cu acelaşi nume, echivalentul premiului Nobel în matematică.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu