O fotografie din România printre câștigătoarele premiilor National Geographic

Încă un premiu internațional pentru Alecsandra Drăgoi.

Alecsandra Raluca Drăgoi, o româncă în vârstă 21 de ani, a câștigat primul loc la categoria “People” a concursului de fotografie National Geographic Traveller. Fotografia a fost realizată la Comănești, în județul Bacău, în timpul unui festival de iarnă.

Alecsandra-Dragoi-1

“Concursul National Geographic Traveller m-a luat prin surprindere cu vestea bună pe care mi-au dat-o la începutul acestui an. Fusesem nominalizată în luna decembrie 2014 și de atunci am tot așteptat răspunsul final. Astfel, am avut bucuria să primesc email în care am fost desemnată câștigătoare la categoria “People”, în total fiind 6 categorii.”

Și acesta după ce, în 2013, Alecsandra a devenit primul fotograf din România care a câștigat un premiu în competiția finală a Sony World Photography Awards.

“Am început să îmi respect țara mult mai mult”

Alecsandra trăiește de câțiva ani în Londra, iar în luna martie va avea oportunitatea de a lucra o săptămână la publicaţia The Guardian, ca picture editor.

Alecsandra-Raluca-Dragoi“Am plecat peste hotare, în Anglia, cu o dorință egoistă de a mă realiza și a lăsa totul în urmă, ceea ce am reușit, dar simt că ceva lipsește. Procesul de maturizare pe care l-am urmat în ultimii patru ani mi-a arătat că eu pot mai mult şi pot să aduc ceva nou în mentalitatea românilor. Am început să îmi respect țara mult mai mult şi am realizat că ea are nevoie de mine la un anumit moment.

Am în plan ca în acest an să încep să promovez România din în ce mai mult, într-un proiect mai amplu. Concursurile la care am participat şi premiile pe care le-am câștigat, în jur de 50, mi-au dat curaj pentru a continua promovarea României peste hotare.”

Marele câştigător al concursului National Geographic Traveller, ales dintre șase categorii, va fi desemnat la ceremonia care va avea loc pe data de 14 Februarie 2015, în Londra. Câștigătorul va avea oportunitatea să meargă într-un wildlife photography tour in Kenya, Africa.

(surse: 1, 2)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu