Alecsandra Drăgoi desemnată Youth Photographer of the Year la Sony World Photography Awards 2013

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Este pentru prima dată când un fotograf din România câștigă un premiu în competiția finală a Sony World Photography Awards.

Un premiu foarte important pentru arta fotografică din România: după ce a câștigat categoria “Cultură” a ediției 2013, juriul competiției internaționale a anunțat în cadrul ceremoniei de gală desfășurate în seara de 25 aprilie la Londra că românca Alecsandra Drăgoi a câștigat titlul de Youth Photographer of the Year la Sony World Photography Awards. Iată fotografia prin intermediul căreia Alecsandra Drăgoi a subliniat prezența tot mai constantă a artei fotografice românești în lumea bună a fotografiei mondiale.

Ceilalți mari câștigători sunt: Andrea Gjestvang (Norbegia) – titlul L’Iris d’Or și premiul de 25.000 de dolari; Hoang Hiep Nguyen (Vietnam) – “Fotograful anului”, William Eggleston – premiul pentru “Contribuția deosebită adusă artei fotografice”.

Fotografiile câştigătoare vor fi expuse ca parte a expoziţiei 2013 Sony World Photography Awards Exhibition în Somerset House, în perioada 26 aprilie – 12 mai și vor fi publicate şi în ediţia de 2013 al albumului Sony World Photography Awards, ce poate fi achiziţionat de pre adresa worldphoto.org/2013book.

Iar până atunci vă invităm să vedeți și alte lucrări ale Alecsandrei pe blog său și pe pagina Foto Iași.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu