Alecsandra Drăgoi desemnată Youth Photographer of the Year la Sony World Photography Awards 2013

Este pentru prima dată când un fotograf din România câștigă un premiu în competiția finală a Sony World Photography Awards.

Un premiu foarte important pentru arta fotografică din România: după ce a câștigat categoria “Cultură” a ediției 2013, juriul competiției internaționale a anunțat în cadrul ceremoniei de gală desfășurate în seara de 25 aprilie la Londra că românca Alecsandra Drăgoi a câștigat titlul de Youth Photographer of the Year la Sony World Photography Awards. Iată fotografia prin intermediul căreia Alecsandra Drăgoi a subliniat prezența tot mai constantă a artei fotografice românești în lumea bună a fotografiei mondiale.

Ceilalți mari câștigători sunt: Andrea Gjestvang (Norbegia) – titlul L’Iris d’Or și premiul de 25.000 de dolari; Hoang Hiep Nguyen (Vietnam) – “Fotograful anului”, William Eggleston – premiul pentru “Contribuția deosebită adusă artei fotografice”.

Fotografiile câştigătoare vor fi expuse ca parte a expoziţiei 2013 Sony World Photography Awards Exhibition în Somerset House, în perioada 26 aprilie – 12 mai și vor fi publicate şi în ediţia de 2013 al albumului Sony World Photography Awards, ce poate fi achiziţionat de pre adresa worldphoto.org/2013book.

Iar până atunci vă invităm să vedeți și alte lucrări ale Alecsandrei pe blog său și pe pagina Foto Iași.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu