De neconceput: Victor Ponta este “cel mai apreciat intelectual român”

În același timp, două treimi dintre românii din mediul urban se autoevaluează ca fiind într-o mare şi foarte mare măsură inteligenţi…

Potrivit unui sondaj IRES realizat în perioada 10-11 martie 2016, fostul premier Victor Ponta este “cel mai apreciat intelectual român”/ Mai admirat decât Eminescu, Iorga, Cioran, Eliade sau Ţuţea.

941 de persoane, cu vârsta de peste 18 ani, au fost întrebate cine este intelectualul român pe care îl admiră cel mai mult. Respondenţii nu au avut variante din care să aleagă, ci au fost rugaţi să nominalizeze intelectualul pe care îl admiră cel mai mult. În urma răspunsurilor, pe primul loc se află fostul premier Victor Ponta. Pe următoarele locuri se clasează Corneliu Vadim Tudor, Klaus Iohannis, Andrei Pleşu, Traian Băsescu și – vai lui, la egalitate cu Traian Băsescu! – Mihai Eminescu.

intelectuali

În ceea ce privește inteligența, lucrurile stau ceva mai bine: Mihai Eminescu este considerat cel mai inteligent român, urmat de Henri Coandă, Ion Ţiriac şi de Corneliu Vadim Tudor.

Conform sondajului, patru din zece români care locuiesc în mediul urban se consideră intelectuali (41% au răspuns afirmativ la întrebarea “Dumneavoastră vă consideraţi un intelectual?”), iar două treimi dintre aceștia se autoevaluează ca fiind într-o mare şi foarte mare măsură inteligenţi.

(via Adevărul)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu