De ce este important să faci în viață ceea ce-ți dorești

O poveste spusă de Jim Carrey…

…despre cum tatăl său a ales să devină contabil deși ar fi putut fi un mare actor de comedie și despre cum această decizie i-a influențat viața.

“Îți poți petrece întreaga viață lăsându-te bântuit de fantome și temându-te de ceea ce îți rezervă viitorul. Însă, tot ceea ce se va întâmpla cu adevărat începe chiar acum, cu deciziile pe care le luăm în chiar acest moment, decizii care sunt fundamentate fie pe dragoste, fie pe teamă.

Atât de mulți dintre noi își aleg drumul în viață dintr-o teamă deghizată în simț practic: ceea ce ne dorim cu adevărat pare imposibil de atins și este ridicol să te aștepți că vei reuși… așa că nu îndrăznim niciodată să cerem universului una ca asta…

Ceea ce spun este că eu sunt dovada vie a faptului că puteți cere universului ceea ce vă doriți. Tatăl meu ar fi putut fi un mare actor de comedie, dar nu a crezut că așa ceva ar putea fi posibil. Așa că, în loc să-și urmeze visul, a făcut o alegere conservatoare. Și a ales un post sigur de contabil.

Când aveam 12 ani, tatăl meu a plecat de la acel loc de muncă, iar familia noastră a trebuit să facă tot ce i-a stat în putință pentru a supraviețui. Am învățat multe lecții importante de la tatăl meu printre care și aceea că poți eșua chiar și atunci când te aștepți mai puțin.

Prin urmare, la fel de bine, îți poți încerca norocul făcând ceea ce de fapt îți dorești.”

Un fragment din discursul susținut Jim Carrey în fața studenților de la Maharishi University.

Jim-Carrey

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Lavinia

    Mulți oameni trăiesc viața intr-o frică continuă. Suntem un popor care nu știe să se bucure de viață.

Adaugă comentariu