Da, este încă vară!

Contrar a ceea ce veți citi astăzi pe rețelele sociale…

Da, este încă vară:

este încă vară din punct de vedere astronomic. Vara astronomică durează până în momentul în care ziua este din nou egală cu noaptea. Sau, altfel spus, până la echinocțiul de toamnă. Echinocțiu care, în acest an, va fi pe data de 22 septembrie. Așadar, din punct de vedere astronomic, mai avem aproape trei săptămâni de vară;

este încă vară din punct de vedere calendaristic. Știu, cei mai mulți au tendința de a asocia luna septembrie cu începutul toamnei calendaristice. Ceea ce este, în parte, adevărat: meteorologii asimilează lunile septembrie, octombrie și noiembrie cu toamna. Însă, contrar a ceea ce cred unii, nu toată luna septembrie este asociată, din punct de vedere calendaristic cu toamna. Altfel spus, toamna calendaristică nu începe pe 1 septembrie: în România (ca și în SUA), începutul toamnei calendaristice coincide cu începutul anului școlar. Mai exact: toamna calendaristică începe pe 15 septembrie. Prin urmare, din punct de vedere calendaristic, mai avem încă aproape două săptămâni de vară.

Da, este încă vară. Bucurați-vă de ea!

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Lorette Zarin

    Ce bine 🙂

Adaugă comentariu