Cultura si bani

Trei știri scurte.

♣ Sculptura “Une Muse” (“O Muză”) de Constantin Brâncuși s-a vândut, pe 7 noiembrie 2012, cu suma de 12,4 milioane la o licitație organizată pede Casa Christie’s. Organizatorii sperau să obțină 15 milioane de dolari.

♣ Scriitorul Lucian Dan Teodorovici a câştigat premiul “Augustin Frăţilă”, în valoare de 10.000 de euro, acordat pentru cel mai recent volum al său, “Matei Brunul”. 20 de bloggeri – printre care m-am numărat și eu – au decis care este cel mai bun roman, dintre cinci romane finaliste. În cazul în care sunteți interesați puteți afla cum am votat eu, aici.

♣ Andrei Marga, președintele Institutului Cultural Român (ICR), spune că instituţia pe care o conduce are nevoie de 250.000 de euro pentru a acoperi cheltuielile lăsate neachitate de conducerea anterioară.

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu