Cultura si bani

Trei știri scurte.

♣ Sculptura “Une Muse” (“O Muză”) de Constantin Brâncuși s-a vândut, pe 7 noiembrie 2012, cu suma de 12,4 milioane la o licitație organizată pede Casa Christie’s. Organizatorii sperau să obțină 15 milioane de dolari.

♣ Scriitorul Lucian Dan Teodorovici a câştigat premiul “Augustin Frăţilă”, în valoare de 10.000 de euro, acordat pentru cel mai recent volum al său, “Matei Brunul”. 20 de bloggeri – printre care m-am numărat și eu – au decis care este cel mai bun roman, dintre cinci romane finaliste. În cazul în care sunteți interesați puteți afla cum am votat eu, aici.

♣ Andrei Marga, președintele Institutului Cultural Român (ICR), spune că instituţia pe care o conduce are nevoie de 250.000 de euro pentru a acoperi cheltuielile lăsate neachitate de conducerea anterioară.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu