600 de zile in cautarea rasaritului

Zorii – o privire a momentului în care Pământul se trezește.

În ultimii patru ani, artistul japonez Yamauchi Yu a petrecut câte cinci luni pe munetele Fuji, la peste 3.000 de metri altitudine, trezindu-se mereu înainte de ivirea zorilor, pentru a fotografia, în fiecare zi, de fiecare dată din exact același loc, răsăritul soarelui. Și, de fiecare dată, răsăritul era altfel.

“Spațiul acesta “de dincolo de nori” se află departe de solul pe care ne ducem existențele de cu zi. Este un spațiu aflat între Pământ și Univers. Simplul fapt de mă afla aici îmi reamintește de faptul că întreaga noastră lume este doar o planetă plutind în spațiul infinit al Universului.” (Yamauchi Yu)

Iată și alte câteva dintre imaginile realizate pe parcursul celor 600 de zile petrecute de către artistul japonez pe muntele Fuji și adunate în cadrul seriei numite “Zorii – o privire a momentului în care Pământul se trezește”.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu