Premiera mondiala: casa Christie’s va expune holograma unei capodopere de Brancusi

Holograma va fi expusă în fața colecționarilor Hong Kong, în timp ce sculptura lui Brâncuși va rămâne la New York.

Pentru a prefața licitația de artă modernă și impresionistă ce va fi organizată în data de 7 noiembrie 2012 la New York, casa de licitații Christie’s a realizat o hologramă după lucrarea vedetă a licitației: sculptura “Une Muse” (“O Muză”) de Constantin Brâncuși. Holograma va fi expusă în fața colecționarilor din Hong Kong în zilele de 5 și 6 octombrie, la Grand Hyatt Hotel.

“Ca parte a turneului internațional de promovare al licitației din 7 noiembrie, Christie’s a recreat Muza lui Brâncuși ca hologramă – o abordare inovatoare, care va permite colecționarilor de artă din Hong Kong să admire opera lui Brâncuși în trei dimensiuni, în timp ce opera originală va rămâne la New York”, se arată în comunicatul de presă.

În cadrul licitației vor fi scoase la vânzare capodopere semnate de Alberto Giacometti, Henry Moore, Jacques Lipschitz, Marc Chagall, Emil Nolde şi Lyonel Feininger, dar lucrarea vedetă va fi sculptura lui Brâncuși, estimată de Christie’s la un preț între 10 și 15 milioane de dolari.

Lucrată în ghips, “Une Muse” este una dintre primele sculpturi ale lui Constantin Brâncuşi care au fost expuse în Statele Unite ale Americii. Realizată în 1912, lucrarea reprezintă capul unei femei și a fost prezentată la ediţia inaugurală a expoziţiei “Armory Show (New York, 1913).

Constantin Brâncuși are două lucrări în topul celor mai scumpe opere de artă din toate timpurile. În luna mai 2012, un bronz realizat de Brâncuși în 1911 s-a vândut cu 12.682.000 de dolari.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu