12,5 milioane de dolari pentru un Brancusi

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Constantin Brâncuși continuă să fie la mare căutare printre colecționarii de artă.

Prometeu, un cap turnat în bronz de Constantin Brâncuşi, s-a vândut miercuri seara pentru suma de 12.682.000 de dolari la New York, într-o licitaţie de artă impresionistă şi modernă organizată de Sotheby’s, informează Mediafax. Sculptura lui Brâncuşi are 17,7 centimetri lungime și a fost turnată, în 1911, într-o ediţie de patru bronzuri similare, aflate, potrivit catalogului Sotheby’s, “într-o importantă colecţie privată din Europa”.

“Preţul de pornire a fost de 4,75 milioane de dolari, dar a urcat rapid depăşind 10 milioane în doar câteva minute, pentru a ajunge până la preţul final de 11,25 milioane (12.682.500 incluzând comisionul de 12% încasat de casa de licitaţie şi taxa de vânzare-cumpărare în New York). Suma a depăşit cu mult estimarea iniţială a organizatorilor, care situau preţul operei sculptorului român între 6 şi 8 milioane de dolari.”

“Licitaţia organizată la New York a stabilit şi un record absolut – cea mai mare sumă plătită pentru o operă de artă la o licitaţie, 119,9 milioane pentru “Strigătul” lui Edvard Munch.”

(sursa: Mediafax)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu