Contaminare

O cultură de bacterii a fost folosită ca afiș pentru promovarea filmului Contagion.

Ei, iată și un viral în adevăratul înțeles al cuvântului: pentru promovarea Contagion, cel mai recent film al lui Steven Soderbergh, Warner Bros Canada a folosit un panou publicitar format din două imense vase Petri între care a fost lăsată să crească, pentru trei ore, o cultură de bacterii.

Panoul a fost creat de către agenția de advertising Lowe Roche din Toronto în colaborare cu microbiologi şi imunologi care au ajutat la răspăndirea “artistică” a culturii bacteriene, într-o manieră cât mai apropiată de ceea ce întâmplă în Contagion, dovedind puterea naturală de răspândire a bacteriilor.

“Evenimentul” s-a desfășurat în data de 31 august 2011, între orele 11:00 – 14:00, iar cultura de bacterii a inclus penicilină, mucegai şi bacterii pigmentate.

Și, dacă v-am făcut curioși, iată și trailerul Contagion.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu