Razboiul fara de sfarsit

Fotografiile făcute cu un iPhone de către un fotograf de renume mondial.

Războiul pare fără de sfârșit. Și, probabil, nimeni nu își mai aduce aminte când a început. Toretic, actualul război din Afganistan durează din 1978. Timp de 20 de ani – 1979 – 1989 – războiul a fost purtat de către ruși (sovieticii de atunci). Apoi a urmat o perioadă în care războiul a fost alimentat din exterior. Pentru ca, din 2001 încoace, războiul să fie purtat de americani. Se numește Războiul Civil. Oare ce ironie poate fi mare decât acesta?

Fotografiile pe care le vedeți au fost realizate de către renumitul fotoreporter Balazs Gardi cu ajutorul unui iPhone (da, ați citit bine: sunt toate realizate cu un iPhone). Începând cu septembrie 2010, Gardi și iPhone-ul său au însoțit, pentru cinci luni, un batalion de pușcași marini în provincia Helmand.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. […] pe care le vedeți aici au fost realizate de către renumitul fotoreporter Balazs Gardi cu ajutorul unui iPhone (da, ați […]

Adaugă comentariu