Parfum: 5% olimpici!

♣ “Doar 5% dintre cei care au participat la sesiunea specială dedicată olimpicilor sunt cu adevărat olimpici“, citim în Gândul. “877 de liceeni au intrat de curând în sesiunea specială Bacalaureat 2012, dedicată olimpicilor. Dintre ei însă, doar 47, adică aproximativ 5%, sunt olimpici la discipline care nu au nicio legătură cu sportul, precum româna sau matematică. Sub 100, adică aproximativ 11% dintre participanţii la sesiunea specială a Bacalaureatului sunt sportivi care fac parte din centrele olimpice pentru juniori”. Așa și restul de 740? Păi restul au fost sportivi “care se află în loturi de pregătire pentru competiţiile internaţionale”. De unde și rezultatele obținute: “Rata de promovare la sesiunea specială a bacalaureatului dedicată exclusiv elevilor olimpici a fost, înaintea contestaţiilor, de 32,7 la sută. Din examen au fost eliminaţi 25 de candidaţi pentru tentative de fraudă”.

♣ Trecem de la una la alta și citim în Capital care sunt cele mai scumpe parfumuri de pe piața românească: “1. Xerjoff, XJ 17/17 – aproximativ 15.000 euro. Flaconul este sculptat din cuarț rutilat și decorat cu aur de 18 carate și diamante. Este disponibil numai la comandă; 2. Clive Christian, No.1 – peste 4.000 euro. În fiecare an se produc doar 1.000 de sticluțe, iar flaconul este realizat din cristal Baccarat, cu un inel de aur în care este încrustat un diamant; 3. MDCI – 3.500 euro. Reprezentând coloane de sticlă sau stâlpi în tradiția clasică a arhitecturii, flacoanele susțin busturi miniaturale realizate în cristal sau porțelan de Limoge”.

♣ Și, tot despre recorduri: din Adevărul aflăm care sunt cele mai înalte clădiri din București: “Cea mai înaltă clădire din Bucureşti este în prezent Tower Center International, care măsoară 120 de metri. Urmează Casa Presei Libere (104 metri), turnul de testat ascensoare (90 metri), BRD Tower (87 metri), Palatul Parlamentului (86 de metri) şi Bucharest Financial Plaza (fostul turn al Bancorex) (83 de metri). Hotelul Intercontinental are 77 de metri, iar Palatul Telefoanelor – 52,5 de metri”.

♣ Cel mai tânăr autor de la Bookfest are 11 ani, aflăm de pe Mediafax. “Jurnalul unei oi deştepte” este o carte pentru copii şi nu numai, scrisă de un copil de 11 ani, Sabin Stavarache, elev în clasa a V-a la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

♣ Și, ca o dovadă că românul e iremediabil îndrăgostit de cultură: “Un cetăţean român suspectat că ar fi transportat posibile fragmente ale “Manuscriselor de la Qumram” (Marea Moartă) a fost reţinut la frontiera dintre Italia şi Elveţia”, scrie Realitatea. “Românul avea asupra sa fragmente ale unor manuscrise antice, iar autorităţile elveţiene suspectează că este vorba de controversatele “Manuscrise de la Qumran”. Experţii elveţieni încearcă să autentifice documentele, dar actele găsite asupra românului demonstrează că manuscrisele transportate au valoarea de peste 33 de milioane de euro. Manuscrisele, în limbile ebraică şi aramaică, au fost descoperite în perioada 1947 – 1956 în mai multe grote din zona Khirbet Qumran, iar experţii cred că acestea datează din perioada 150 î.Hr. – 70 d.Hr.”

♣ Și, în final: a început TIFF și, potrivit Mediafax, peste 2.000 de persoane au asistat la deschiderea oficială a Festivalului.

(foto)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu