Concurs: NexT te trimite in Belgia

Festivalul International de Film NexT relanseaza concursul de critica initiat anul trecut, in parteneriat cu Festivalul International de Film Francofon de la Namur.

Concursul se adreseaza pasionatilor de film, cu varste cuprinse intre 18-25 de ani. Ei trebuie sa scrie o cronica in limba franceza pentru lungmetrajul Cea mai fericita fata din lume (regia Radu Jude, 2009).

Festivalul International al Filmului Francofon de la Namur (Belgia) cauta cinefili din tarile francofone pentru a alcatui juriul Emile Cantillon – un juriu tanar care va acorda premiul pentru Cel mai bun film de debut din competitia Namur.

NexT va desemna si in 2011 prin concurs reprezentantul Romaniei in acest juriu, iar castigatorul va merge intre 30 septembrie- 7 octombrie 2011 la Namur. (Cheltuielile de deplasare, cazare si masa vor fi acoperite de Festivalul de Film Francofon de la Namur.)

Irina Trocan este castigatoarea anului trecut iar anul acesta este co-selectionera filmelor din competitie (alaturi de Andrei Gorzo). Mai multe detalii despre modalitatea de inscriere, regulament si alte informatii gasiti pe nextfilmfestival.ro.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu