Prima imagine TV transmisa prin satelit

12 iulie 1962: satelitul american Telstar transmitea primele imagini televizate în direct.

În data de 10 iulie 1962 era lansat, de la baza spaţială Cape Canaveral din Florida, satelitul Telstar-1, primul satelit de telecomunicații din lume. De formă sferică, cu o greutate de 77 de kilograme şi un diametru de 88 de centimetri, satelitul efectua o rotaţie în jurul Terrei în două ore şi jumătate și putea să asigure legături transatlantice doar pentru o durată de aproximativ 20 de minute, cât timp se afla deasupra Oceanului Atlantic. Două staţii de la sol urmăreau satelitul – una în nord-estul Statelor Unite, în oraşul Andover din statul Maine, iar cealaltă în Franţa, la Pleumeur-Bodou din regiunea Bretania.

În data de 12 iulie 1962, satelitul avea să efectueze prima transmisiune transatlantică televizată. Aceasta este prima imagine televizată din istorie. O imagine transmisă din SUA și recepționată în Franța acum 50 de ani.

Și, pentru iubitorii momentelor istorice, iată și un scurt material filmat.

(via)

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu