Prima imagine TV transmisa prin satelit

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

12 iulie 1962: satelitul american Telstar transmitea primele imagini televizate în direct.

În data de 10 iulie 1962 era lansat, de la baza spaţială Cape Canaveral din Florida, satelitul Telstar-1, primul satelit de telecomunicații din lume. De formă sferică, cu o greutate de 77 de kilograme şi un diametru de 88 de centimetri, satelitul efectua o rotaţie în jurul Terrei în două ore şi jumătate și putea să asigure legături transatlantice doar pentru o durată de aproximativ 20 de minute, cât timp se afla deasupra Oceanului Atlantic. Două staţii de la sol urmăreau satelitul – una în nord-estul Statelor Unite, în oraşul Andover din statul Maine, iar cealaltă în Franţa, la Pleumeur-Bodou din regiunea Bretania.

În data de 12 iulie 1962, satelitul avea să efectueze prima transmisiune transatlantică televizată. Aceasta este prima imagine televizată din istorie. O imagine transmisă din SUA și recepționată în Franța acum 50 de ani.

Și, pentru iubitorii momentelor istorice, iată și un scurt material filmat.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu