Concert extraordinar Violoncellissimo – De la baroc la rock, la Sofia

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă… rock.

Nu întâmplător, concertul poartă numele De la Baroc la… Rock şi deschide seria recitalurilor din turneul Clasic la puterea a treia 2024. Bilete pe Eventim.ro.

Proiectul Violoncellissimo, pe care profesorul Marin Cazacu l-a început în urmă cu peste 30 de ani, a pornit din dorința de a le dezvolta studenților săi creativitatea, dar și de a apropia publicul de muzică, indiferent de genul acesteia, de pregătirea sau preferințele ascultătorilor, sau de locul în care se desfășoară evenimentul. De altfel, în anul 2024 maestrul Marin Cazacu și ansamblul Violoncellissimo își propun să ajungă în cât mai multe comunități, inclusiv în cele ale românilor din diaspora, în seria Turneelor de poveste… pretutindeni.

Violoncellissimo este alcătuit din cei mai buni tineri celiști din țară, fiind unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești din ultimele decenii. Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu și profesor de violoncel la Universitatea Națională de Muzică din București. Maestrul Cazacu a cântat de-a lungul timpului alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu sau Jeremy Menuhin. De asemenea, a avut multiple apariții la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong- Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.

Concertul din data de 11 februarie de la Sofia este realizat cu sprijinul JTI.

JTI este printre primele companii multinaționale care au investit în România încă din 1993, coordonând și afacerea din Bulgaria începând cu 2011. Compania este recunoscută pentru susținerea celor mai importante evenimente și instituții culturale: FITS, TIFF, Filarmonica „George Enescu”, Muzeul Brukenthal, SoNoRo. JTI susține, de asemenea, Turnee de poveste – turnee de muzică clasică în orașe mici, Aplauze pentru poet și COOLsound.ro – on line despre scena independentă românească, fiind și sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. Întâlnirile JTI, devenite un brand cultural național pentru dansul contemporan, aniversează în 2024 un sfert de veac, ”dând consistență vieții noastre artistice”. JTI a fost premiată de Ministerul de Externe din Japonia pentru promovarea culturii nipone în România.

Producător: Pro Contemporania. Partener: Filarmonica din Sofia. Sponsor: JTI. Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional, Mediatrust, România TV, Liternet, Agenția de carte, Ziarul Metropolis, RFI, Cronicari digitali, www.demilioane.ro

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu