Romanca-paianjen

Fotomodelul Bianca Găvrilaș a prezentat, în Londra, o capă unică în lume, țesută din pânza a peste un milion de păianjeni.

Capa a fost realizată de designerul englez Simon Peers, folosind un procedeu care nu a mai fost folosit de peste 100 de ani și al cărui meșteșug se credea că a fost pierdut: timp de opt ani, în fiecare zi, muncitori calificați din Madagascar au extras cu ajutorul unui dispozitiv manual pânzele a mii de păianjeni aurii înainte de a-i elibera în natură. În total 1,2 milioane de păianjeni, rezultând astfel cea de a doua țesătură din lume realizată din pânză de păianjen și prima din care a fost realizat un obiect de îmbrăcăminte.

Culoarea capei este naturală (pânza păianjenilor aurii este galbenă), iar țesătura are patru metri lungime. Ședința foto a avut loc în data de 24 ianuarie 2012 la Muzeul Victoria şi Albert din Londra, în cadrul galeriei Medievale.

Bianca Găvrilaş s-a născut pe 21 septembrie 1995 în Baia Mare, acolo unde îşi umează cursurile şcolare și este fotomodel în cadrul agenţiei de modelling Gaby’s Models.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu