Picturi dactilografiate

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Artista britanică Keira Rathbone folosește mașina de scris pe post de pensulă pentru a crea portrete și peisaje de un farmec aparte.


Keira, în vârstă de 28 de ani, a început să experimenteze acest tip de artă pe când era în facultate. Atunci și-a cumpărat prima mașina de scris, nutrind speranța că, în curând, va scrie ceva. Însă cum până la jumătatea primului an de facultate nu a reușit să scrie nimic, a decis să folosească mașina de scris pe post de instrument de desenat. Și cum rezultatele s-au dovedit promițătoare, a perseverat.

Astăzi Keira are o nișă bine definită în lumea artei. Deține 30 de mașini de scris pe care le folosește pentru a crea imagini unice. Așa cum puteți scurtul film care urmează după galeria foto, Keira ia pur și simplu o coală de hârtie și folosește diferite caractere pentru a genera formele pe care le dorește. Cu imaginație și, evident, multă – foarte multă! – răbdare.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Gabi I

    O arta atat de frumoasa…..autentica…….masina de scris -pur actul creatiei…..cel mult 2-3 copii indigo 🙂

Adaugă comentariu